Paste arrabiata - cu sos de ardei si rosii



Paste arrabiata facute cu pasata de rosii

Paste ultra simple cu sos de rosii, putin picant.

Ingrediente pentru 4 persoane:

- 1 ceapa medie
- 2 catei usturoi
- la alegere orice varianta de rosii :
     1 kg rosii proaspete pasate la blender,
      sau 500ml passata de pomodoro,
      sau 500ml bulion
- 1 ardei rosu 
- 1 ardei iute rosu 
- 10 frunze de busuioc proaspat
- cateva frunze busuioc proaspat pentru decorat la final (optional)
- 2 linguri ulei de masline
- sare iodata
- piper negru macinat
- 300g paste

Preparare:

1. Pastele se pun la fiert in apa clocotita, cu sare; cand sunt gata se trec sub un jet de apa rece si se lasa la scurs

2. Ceapa se caleste in ulei de masline extravirgin, pina se inmoaie - aproximativ 5 minute

3. Ardeiul si usturoiul se taie marunt, ( ardeiul se poate pasa si la lama S.) si impreuna cu passata de tomate, se adauga peste ceapa si se lasa la fiert 15 minute.
4. Se condimenteaza cu sare, piper, alte condimente pt paste dupa gust

5. Totul se lasa la fiert 15-20 min

6. Busuiocul se toaca  si se adauga dupa ce am luat oala de pe foc si se lasa sa stea cateva minute cu capacul pus.

7. Se amesteca sosul si pastele, daca e nevoie se mai incalzesc putin

Timp de preparare:

-30 min


Comentarii

Trimiteți un comentariu