Paste cu fasole si sos de rosii

Paste cu fasole boabe, ardei, pasata de rosii, ceapa, busuioc si patrunjel

Paste atipice cu patrunjel si fasole, yummy :)

Ingrediente pentru 4 persoane:

- 1 conserva fasole kidney beans, scursa de apa
- 1 ardei gras, rosu, tocat marunt
- 750 ml, adica o sticla passata de pomodoro (un bulion mai gros), sau bulion 750 ml, sau 1 kg rosii proaspete pasate la blender 
- 1 ceapa mica sau 4 cepe verzi cu tot cu coditze, tocate marunt
- 1 catel de usturoi tocat
- la alegere o mana de frunze de busuioc proaspat sau 1 mana frunze de patrunjel proaspat, tocate
-  mix de condimente italienesti uscate pentru paste (busuioc, usturoi, ceapa, ardei uscat, eventual oregano)
- 1 lingura ulei masline pentru calit

- 300g paste care se fierb in apa cu sare, ajung pentru 4 persoane 

Preparare:

1. Condimentele uscate se calesc timp de 10 min in ulei  (pentru a elibera aroma), impreuna cu ceapa, usturoiul si ardeiul.

2. Cand ardeiul si ceapa  incep sa se inmoaie, se adauga pasata de rosii si se mai lasa la fiert inca 15 min, la foc mic. Daca folosim rosii proaspete lasati pe foc 25 de minute.

3. Cand sosul e gata se sareaza dupa gust, se adauga fasolea si se mai lasa 2 minute la foc mic, dupa care se opreste focul. Se ia de pe foc, se adauga frunzele verzi tocate si se mai lasa cateva minute cu capacul pus.

4. Pastele se fierb separat in apa cu sare. Se scurg de apa, se trec sub un jet de apa rece de la robinet (sa nu se lipeasca) si se amesteca cu sosul preparat.

Timp de preparare:

- 30 min 



Comentarii