Tocanita de ciuperci cu morcov (reteta de familie)

Tocanita din pleurotus proaspeti combinati cu ciuperci shitake la borcan

Patrunjelul si ciupercile fac pereche buna. Aceasta tocanita merge super bine cu mamaliguta.

Ingrediente pentru 4 persoane:

- 1 kg ciuperci proaspete, (tocanita se poate face cu orice fel de ciuperci, proaspete sau la conserva)
- 1 ardei kapia rosu taiat cubulete
- 1 sau 2 morcovi mici taiati rondele 
- 2 cepe medii, sau o ceapa mare taiate solzisori
- 1 legatura patrunjel
- boia dulce si boia iute
- ulei de masline extravirgin pentru calit
- sare iodata

Preparare:

1. Ciupercile se curata si se taie felii si se fierb 15/20 min in apa fara sare.( pentru a lasa negreala)

2. Ardeiul, ceapa si morcovul,se lasa la "calit" 10/15 min, in ulei, pana cand acestea incep sa se inmoaie;

3. Se adauga boia de ardei , ciupercile si sare , se completeaza cu  apa- o jumatate de  cana, de apa si se mai lasa la fiert inca 10/15 minute pina cind scade parte din apa si ciupercile sunt facute. Se completeaza pe parcurs cu apa daca e nevoie, astfel incat la final sa ramana si putin sos;

4. Cand sunt gata, se ia de pe foc, se adauga patrunjelul taiat marunt se lasa sa stea acoperit cateva minute. Se serveste cu mamaliga, cartofi prajiti sau cartofi piure.

-timp de preparare: o ora

Comentarii