Ingrediente pentru 2 persoane:
- 1 conserva mica naut fiert si scurs de apa
- 1 castravete fabio sau vreo 3 castraveti cornichon
- 1 ardei gras rosu mic
- 1 ramura mica telina apio
- 2-3 cepe verzi
- 1 catel mic de usturoi zdrobit
- 1/4 lingurita sare iodata, sau dupa gust
Se face un sos gros cu muuuuuuult calciu din (aka maioneza din susan a la Ale, una din versiuni :) ):
- 4 linguri susan bine rasnitat
- 2 linguri apa
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 lingurite ulei maslie sau de susan
- 1 vf de cutit piper negru macinat
- 1 lingurita mustar optional (merita incercat si cu mustar, si fara)
- (sarea s-a adaugat deja peste legume & naut)
- (usturoiul s-a adaugat deja)
Alternativ puteti cumpara maioneza vegetala din comert
Aparatura si ustensile necesare:
Blender vertical fix sau robot de bucatarie cu lama S pentru maioneza
Rasnita de cafea daca nu aveti lama S.
Preparare:
Susanul nu trebuie sa fie excesiv de amar, daca e foarte amar e posibil sa fie rancezit. In mod normal susanul e putin amarui.
1. Legumele se taie maruntzel. Lasam castravetele si ardeiul sa stea acoperiti cu sare 10 min dupa care se stoarc de apa.
2. Sosul: susanul se rasniteaza si se amesteca la blender sau robotul de bucatarie cu lama S bine bine.
Daca nu aveti rasnita puteti prepara maioneza din susan la lama S, preparand o cantitate mai mare de maioneza, adaugand putin mai multa apa decat e necesar si procesand mai mult timp pana obtineti o crema omogena.
Se amesteca totul & se serveste cu bucurie :)
Timp de preparare:
- 15 min
Sursa de inspiratie: Angela Liddon - Oh She Glows
Timp de preparare:
- 15 min
Sursa de inspiratie: Angela Liddon - Oh She Glows
Comentarii
Trimiteți un comentariu