Supa de rosii cu taietei din orez

Supa de rosii cu taietei din orez

Supa de rosii este super gustoasa, ai nevoie doar de cateva ingrediente si se prepara foarte repede.
Una din supele mele preferate, daca nu chiar preferata, imi este greu sa ma decid intre supa de rosii si supa crema de avocado - zise Ale si mai lua o gura de supa.

Ingrediente pentru 2 persoane:

- Rosii la alegere: 1 kg de rosii, 1 sticla mare de bulion sau o sticla mare de pasata gustoasa de rosii 
- 1 catei de usturoi tocati
- daca e nevoie adaugati jumatate lingurita de zahar brun, sirop de agave  (doar daca ati nimerit rosii care nu sunt dulci)
- apa
- piper negru macinat
- 1 vf cutit boia macinata
- sare iodata dupa gust

Pentru final:
- 1 lingura ulei de masline
- verdeturi proaspete: patrunjel tocat marunt sau busuioc tocat marunt, eu prefer patrunjel sau o combinatie din cele 2

- taietei din orez Mai Fun

Preparare:

1. Taieteii se pun la fiert aproximativ 2 minute. Inainte de a-i scoate verificati ca sunt facuti si daca mai e nevoie mai lasati-i pe foc. Cand sunt gata se scurg de apa si se pun deoparte. Pe pachetul taieteilor Mai Fun scrie ca acestia trebuie doar acoperiti cu apa fierbinte si lasati sa stea asa o vreme pentru a se inmuia, dar aceastea sunt idicatii pentru stir fry.

2. Rosiile se pot decoji (optional): se scufunda timp de 30 sec in apa clocotita si se decojesc cat timp sunt inca calde.

Daca rosiile au cotor mare acesta se scoate.

3. Rosiile si usturoiul se paseaza la blender pana devin o pasta. In functie de cat de cremoasa vrei supa se completeaza sau nu cu apa.

Daca folosim bulion sau pasata le amestecam cu o lingura, completand cu apa cat sa obtinem consistenta dorita.

Pentru pasata de rosii, care e un bulion gros, adaug inca o data atata apa.

4. Se adauga boia si se lasa pe foc timp de 10-15 minute, cat sa dea de 2 ori in clocot. Daca folosim rosii proaspete va fi nevoie sa lasam pe foc 30-40 min.
Dupa gust adaugam sare, piper si zahar brun sau sirop de agave daca e necesar.

5. Cand e gata adaugam taieteii fierti, uleiul de masline si patrunjelul si/sau busuiocul si lasam sa stea acoperit cateva minute inainte de a servi.

Timp de preparare:

- 20 min - 40 min




Comentarii