Legume la cuptor


Legume la cuptor: cartofi, ardei kapia rosii, morcovi, ceapa verde, rosii
Legume la cuptor: cartofi, cartofi dulci, ardei gras rosu, morcovi, ceapa uscata, ardei iute, condimente en provence si sos de caju cu patrunjel si marar
Legume la cuptor: cartofi, cartofi dulci, ardei gras rosu, morcovi, ceapa uscata, ardei iute, condimente en provence si sos de caju cu patrunjel si marar


Pentru o masa rapida pun toate legumele in cuptor cu ulei si ierburi aromatice.
Se servesc cu salata de cruditati si sos de caju cu usturoi si ierburi proaspete (o la la !).

Ingrediente pentru 4 persoane:

Legume:
- 4 morcovi rondele
- 5 cartofi cuburi
- 2 ardei de orice fel patrate mari
- 1 zuchini rondele 
- 2 rosii taiate rondele
- 250g ciuperci
- 4 cepe verzi cu tot cu frunze sau 1 ceapa uscata taiata rondele
- frunze patrunjel tocat (optional)
Sau, orice legume ai prin frigider, fara jena (vinete, brocoli, cartofi dulci, radacina de patrunjel, radacina de telina, dovleac, ridichi, sfecla rosie, etc .. ).

Marinada:
- condimente uscate en provence itealienesti, usuioc uscat sau proaspete: cimbru, salvie, rozmarin, busuioc sau boia de ardei dulce - puneti multe ierburi cu incredere, la o tava 25-35 cm pun cam 1 lingura rasa de ierburi en provence uscate; 
- sare, piper
- cateva linguri ulei la alegere (prefer uleiul de masline extravirgin, si o temperatura de coacere mai scazuta 180 grade C)
- 2 cani de apa

Aparatura si ustensile necesare:

Blender vertical fix pentru sosul Tzatziky din caju.
Orice tip de blender pentru sosul preparat din tofu.

Preparare:

Legumele:

1. Legumele se taie si se se amesteca cu marinada  (cu exceptia rosiilor si a verzei brocoli care au timp de coacere mai scurt si le vom adauga cu 5-10 min inainte de final).

Legumele se taie in diverse marimi, cele care se fac mai repede se taie felii mai grose (dovlecelul, ardeiul) iar cele care se fac mai greu se taie felii mai subtiri (morcovul)

Daca folositi vinete, sarati-le si lasati-le sa stea 10 minute cu sare, dupa care stoarceti-le cu mana.

2. Se pun intr-o tava pentru cuptor, unsa in prealabil cu ulei, si se dau la cuptor in cuptorul preincalzit la 180 C

La 180 grade au nevoie de aproximativ 30-40 min pentru a fi gata.

Daca dati cuptorul mai tare acoperiti cu capac pe care il dati jos cu 10 min inainte de a opri cuptorul pentru ca legumele de la suprafata sa se rumeneasca.

3. Rosiile si patrunjelul se adauga in ultimele 10 min, cand se da jos si capacul cu care a fost acoperita tava. 


Ingrediente pentru Sos Tzatziky de caju cu usturoi si verdeata (reteta cu completari aici):
- 50 g caju hidratat peste noapte sau hidratat 30 min in apa calda, scurs de apa in care a stat
sau
jumatate de pachet de tofu simplu
- 1 canita apa proaspata
- 2 catei usturoi tocat
- 3 linguri zeama proaspata de lamaie
- frunze patrunjel, marar, menta sau orice plante aromatice proaspete la alegere tocate marunt

Sosul Tzatziky cu usturoi si ierburi aromatice:

Se proceseaza totul la blender mai putin mararul si patrunjelul.
Mararul si patrunjelul se toaca marunt si se adauga la final.


Timp de preparare:

1 ora



Legume taiate diverse marimi

Comentarii