Unt de arahide


Nutella din alune de padure, cacao si sirop de agave

Ingrediente pentru 2 portii:

- 300g  arahide crude decojite (se pot folosi orice tip de nuci sau alune de padure)
- 1 lg ulei de canola sau de nuci, optional si doar daca e nevoie
- 1 vf cutit sare
- 1-2 lg indulcitor sirop de agave 

Extra, la alegere:
- pudra cacao, daca vrem un fel de Nutella
- jumatate lingurita scortisoara
- fulgi de ciocolata (ciocolata neagra vegana, taiata bucatele)

Aparatura si ustensile necesare:

- robot de bucatarie cu lama S

Preparare:

1. Arahidele sau alunele se aseaza pe tava acoperita cu hartie de copt si se coc 10 min in cuptorul preincalzit 160 grade C. Nu se lasa mai mult pentru ca se ard.

2. Se scot din cuptor si se lasa maxim 3 min la racit, cat sa nu fie fierbinti si sa se poata procesa in robotul de bucatarie.

3. Cat sunt inca caldute se proceseaza la lama S timp de 10 min pana se transforma intr-o pasta uleioasa. Trebuie procesate foarte bine pana se transforma intr-o pasta fina.

4. Daca e necesar se mai adauga ulei si se proceseaza inca putin pentru a omogeniza compozitia.
   Tot acum se adauga pudra de cacao si vf de cutit de sare si la fel, se proceseaza pentru a omogeniza compozitia.
   Daca folosim pentru a indulci pudra de stevie, se adauga tot acum si se mai poceseaza pana se omogenizeaza.

5. Daca folosim indulcitor lichid acesta se amesteca la final cu lingura.
    Am incercat si sa il amestec la lama S dar a devenit fainos si nimic nu l-a mai salvat.

6. Enjoy :)

Timp de preparare:

- 15 min

Info nutritionale:

Arahidele si alunele sunt surse foarte bune surse de proteine, grasimi si minerale.


Inainte de a le coace 
Gata coapte 
Pas intermediar 
Aproape gata

Comentarii