O supa delicioasa vara si toamna, preparata cu rosii proaspete de gradina.
Ingrediente pentru 2 portii :
- 1 dovlecel mititel (cat 1 vanata)
- 5 rosii medii
- 1 ardei mic
- 1/2 ceapa
- 1 catel usturoi aromat
- 1 lingura ulei de masline
- sare iodata
- piper proaspat maicnat
- daca rosiile nu sunt foarte dulci, sau supa finala vi se pare prea acra adaugati o lingurita sirop de agave sau zahar brun
Aparatura si ustensile necesare:
Blender
Preparare:
1) Taiati legumele cubulete si pasati-le la blender. Nu e nevoie sa le decojiti.
2) Adaugati uleiul. Sarati si piperati dupa gust.
3) Puneti supa pe foc si incalziti-o cat considerati, in general e nevoie de 2 - 5 minute.
Uneori o las sa dea 1 - 2 clocote alteori nu, depinde cum am chef.
Daca doriti sa fie supa cruda incalziti-o pana la maxim 40 grade.
3) Se serveste cu paine integrala sau crutoane. Eu prefer sa o mananc asa, simpla.
Timp de preparare:
10 min
Surse pentru ingrediente in Timisoara:
Lista completa de ingrediente si de unde le puteti procura aici
Costuri :
27.09.2015
1 kil rosii dulci de gradina = 5 lei, folosim rosii in valoare de 3 lei
1 dovlecel = 2 lei
ceapa, usturoi, ardei = 1 leu
ulei, sare, piper = 1 leu
Total: 7 lei pentru 2 portii, nu-i rau
Comentarii
Trimiteți un comentariu