Cartofi aurii la cuptor a la Zena & Dana




Cartofi la cuptor presarati cu susan alaturi de sos din tofu si ardei copti

Viata cartofilor nostri nu va mai fi niciodata la fel, acum ca stim aceasta reteta minunata, multumim Zena & Dana & Stefan, postul asta e pentru voi ! Hugs & kisses :)

Ingrediente pentru 4 persoane:

- 1.5 kg cartofi
- 4 lg ulei masline
- condimente uscate:
      - boia de ardei dulce (1 lingura)
      - boia de ardei iute (1/2 lingurita)
      - turmeric (1/2 lingurita)
      - 1 lingurita alt condiment la alegere :
          - condimente en provence (busuioc, levantica, rozmarin, salvie, oregano etc..)
          - curry,
          - condimente italienesti (oregano, rozmarin, busuioc, usturoi)
- sare iodata

Serbiti cu sos Tzatziky vegan (reteta pe blog) sau cu salata proaspata din cruditati.
Wow!

Preparare:

1. Intr-un bol mare, uleiul si condimentele se amesteca bine cu cartofii.

2. Cartofii se intind pe o tava.

3. Cuptorul se preincalzeste 180 grade 

4. Se lasa la cuptor aprox 45 min - 1 ora, in functie de temperatura de coacere.

5. Yuuuuuum yuuuuuuum.
Niciodata nu ramane nimic, fac 4 portii sa luam si la servici a doua zi si se topesc inainte sa apuce sa se raceasca. Oare de ce.

Timp de preparare:

- 30 min

Variante:

Se pot incerca diverse combinati de condimente.
Aceeasi reteta poate fi folosita pentru diverse legume: ciuperci, vinete, dovlecel 

Sursa de inspiratie: Zena, Dana & Stefan

cartofii si condimentele 
cartofii gata de pus in cuptor
cartofii proaspat scosi din cuptor

Comentarii