Cartofi aurii la cuptor (a la Zena & Dana)




Cartofi la cuptor presarati cu susan alaturi de sos din tofu si ardei copti

Viata cartofilor nostri nu va mai fi niciodata la fel, acum ca stim aceasta reteta minunata, multumim Zena & Dana & Stefan, postul asta e pentru voi ! Hugs & kisses :)

Ingrediente pentru 4 persoane:

- 1.5 kg cartofi
- 4 lg ulei rezistent la temperatura din cuptor (eu folosesc urmatoarele uleiuri: ulei de samburi de struguri, se masline extra sau ulei de canola)
- condimente uscate:
      - boia de ardei dulce (1 lingura)
      - boia de ardei iute (1 vf de cutit)
      - alte condimente la alegere :
          - condimente en provence (busuioc, levantica, rozmarin, salvie, oregano etc..)
          - curry,
          - turmeric (curcuma),
          - schinduf,
- sare

Se pot servi cu sos Tzatziky vegan (reteta aici) sau cu salata proaspata din cruditati.
Wow!

Preparare:

1. Intr-un bol mic se amesteca uleiul, sarea si condimentele. Mixul obtinut il vom amesteca bine cu cartofii.

Alternativ, intai intindem cartofii in tava de copt si ii ungem cu uleiul condimentat.

2. Cartofii se intind pe o tava acoperita cu hartie de copt

3. Cuptorul se preincalzeste la 160-180 grade (160 pt ulei de masline extra de calitate, 180 pt ulei de samburi de struguri, 180 pt ulei de floarea soarelui rafinat sau orice alt ulei rafinat cu punct de fum inalt)

Daca vrei sa iasa crocanti trebuie copti la 180 grade, altfel nu vor fi crocanti dar vor fi frumos rumeniti si deliciosi.

4. Se lasa la cuptor aprox 15 min - 20 min, in functie de temperatura de coacere.

4. Yuuuuuum yuuuuuuum.
Niciodata nu ramane nimic, fac 4 portii sa luam si la servici a doua zi si se topesc inainte sa apuce sa se raceasca. Oare de ce.

Timp de preparare:

- 30 min

Variante:

Se pot incerca diverse combinati de condimente.
Aceeasi reteta pentru diverse legume: ciuperci, vinete, dovlecel 

Sursa de inspiratie: Zena, Dana & Stefan

cartofii si condimentele 
cartofii gata de pus in cuptor
cartofii proaspat scosi din cuptor

Comentarii