Salata/pateu de fasole verde in 2 feluri (aceeasi reteta pt dovlecel, conopida)

Pateu din fasole verde
Salata din fasole verde

Ingrediente pentru 2  persoane:

- 0.5 kg fasole verde taiata fiarta pe abur/in apa (sau aceeasi cantitate de dovlecel taiat cuburi sau conopida rupta in bucatele)

Pt sos:
- ulei masline extra 2-3 linguri
- usturoi pisat 1-2 catei
- mustar jumatate lingurita
- 1 canita mica de cafea lapte soia/quinoa/cereale neindulcit, optional, daca nu aveti prin casa merge foarte bine si fara
- sare
- piper

Pentru diversitate se poate adauga marar tocat marunt sau patrunjel tocat marunt.

Aparatura si ustensile necesare:

Pentru varianta tartinabila: robot de bucatarie cu lama S, blender manual sau mixer.

Preparare:

1. Legumele se fierb pe abur preferail, sau in apa.

2. Se prepara sosul amestecand ingredientele.

3.
Var1: Legumele scurse de apa se paseaza la blender si apoi se amesteca cu sosul;
Var2: legumele taiate bucatele se amesteca cu sosul;

Repede de preparat si gustos.

Timp de preparare:

- 30 min cu tot cu fiertul legumelor

Variante:

- fasole verde, sau
- dovlecel, sau
- conopida

Masa completa cu salata de fasole verde si pateu de fasole verde

Comentarii