Pateu de fasole boabe cu usturoi

Pateu de fasole boabe cu usturoi 
Pateu de fasole boabe cu usturoi si muraturi

Nu stiu altii cum sunt, dar eu numai cum ma uit la poze cu fasole batuta cu usturoi ma apuca foamea.

Nu am cuvinte sa descriu cat e de delicios pateul din fasole.

Poate fi folosit pentru bruschete, senviciuri sau platouri fancy, nu cred ca exista roman sa nu ramana profund impresionat.

Ingrediente pentru 4 portii:

- 1 conserva mare fasole boabe alba scursa de apa (500g)
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline extra
- 2 linguri apa plata proaspata (daca e necesar pt coonsistenta)
- 1 lingura suc proaspat de lamaie
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- optional (o alt avarianta de pateu) adaugati o lingurita de boia de ardei dulce
- piper
- sare iodata

Aparatura si ustensile necesare:

Robot de bucatarie cu lama S, sau mixer.

Preparare:

1. Toate ingredientele se proceseaza la robot sau la mixer pana devin o pasta fina

2. Se decoreaza cu ulei de masline si piper. Se servesc cu paine integrala si salata sau muraturi.

Timp de preparare:

5 min

Surse pentru ingrediente in Timisoara:

Lista completa cu ingrediente aici

Costuri :

Aproximativ 5 lei/4 portii daca folosesti conserva de fasole gata fiarta;
Undeva pe la 2 lei/4 portii daca fierbi boabele de fasole in casa.

Variante:

Varianta de fasole batuta rapida cu ceapa aici

Sursa de inspiratie: Chloe


Comentarii