Fasole verde cu rosii cherry Provençal (2 variante)




Ingrediente pentru 4 portii :

  • 1 kg fasole verde lunga, curatata si taiata in 2
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 250g rosii cherry, taiate in 2
  • 1 lingura capere murate scurse de apa
  • 2 linguri busuioc proaspat, tocat (pt var 1) sau 100 ml passata de rosii (passata di pomodoro) (pt var 2)
  • 1 lg ulei de masline extravirgin
  • sare iodata si piper proaspat macinat dupa gust

Aparatura si ustensile necesare:
  • O tigaie
Preparare (var 1):

1. Preparati fasolea pe abur (5 min) sau fierbeti-o cateva minute pana devine frageda. Scurgeti-o de apa si puneti-o deoparte.

2. Intr-o cratita caliti in ulei usturoiul si ceapa pana se inmoaie.

3. Adaugati rosiile si caperele. Adaugati sarea si piperul dupa gust. Lasati pe foc 2-3 min cat sa se inmoaie foarte putin rosiile.

4. Combinati cu fasolea. Adaugati busuiocul tocat.

5. Serviti fierbinte cu paine integrala sau chiftelute vegetale sau mamaliga.

Preparare (var 2):

1. Intr-o cratita caliti in ulei usturoiul si ceapa pana se inmoaie.

2. Adaugati 100ml sos de rosii, caperele, fasolea verde si 200 ml apa. lasati pe foc 15 min pana fasolea e facuta

3. Sarati si piperati dupa gust.

4. Serviti fierbinte cu paine integrala sau chiftelute vegetale sau mamaliga.


Timp de preparare:

15 min

Sursa de inspiratie: Robin Robertson

Comentarii